U bent nu hier:

'Corona Thuisleefwijzer voor Hagenaars'

door Thuisleefgids, Redactie

9 april 2020
'Corona Thuisleefwijzer voor Hagenaars'

Beste Hagenaars, De gemeente Den Haag heeft samen met Thuisleefgids de Corona Thuisleefwijzer voor Hagenaars ontwikkeld. Deze digitale tool is in het leven geroepen om u te ondersteunen met relevante informatie en het vinden van zorg hulpmiddelen om deze tijd gezond en veilig thuis door te komen.

 

Vanwege het coronavirus hebben veel inwoners van de gemeente Den Haag hulpvragen, zorgen en behoefte aan een goed gesprek. De gemeente wil u helpen gemakkelijk informatie te vinden die nu voor u als Hagenaar van belang kan zijn.

Er zijn enorm veel technologische zorghulpmiddelen en oplossingen verkrijgbaar. Hierdoor ziet men door de bomen het bos niet meer. De Corona Thuisleefwijzer voor Hagenaars maakt u wegwijs in de technologische zorgoplossingen. Aan de hand van een vragentool over de thuissituatie adviseert de Corona Thuisleefwijzer allerlei technologische zorgoplossingen die bij uw specifieke thuissituatie passen.

Thuisleefgids adviseert over hulpmiddelen, de gemeente Den Haag faciliteert het zoekproces. Hiermee kunnen Hagenaars, mantelzorgers en professionals zorg technologie zelf vinden en aanschaffen om deze tijd gezond, veilig en zo plezierig mogelijk door te komen.

Dwalen Monitoren

door Ilse Schoormans, Eigenaar Thuisleefgids

29 juli 2019
Dwalen Monitoren

Er zijn steeds meer mensen die langer zelfstandig thuis blijven wonen. Ook wanneer er sprake is van dementie of dwalen als gevolg van geheugenstoornissen. Bij dementie kan het gaan lopen of onrustig wandelen, ook wel dwalen genoemd veel voorkomen. Mensen met dementie weten bij wandelen vaak de weg niet meer precies terug en dit kan leiden tot angst en onrust. Ook geeft het onveilige situaties in het verkeer en is de familie vaak heel ongerust. Het onrustige gevoel bij dementie speelt vaak gelijktijdig met desorientatie en dit maakt het ook zo lastig. Dit zijn namelijk net de kenmerken die dwalen veroorzaken. Mensen zijn op zoek naar hun huis of ouders of kinderen en gaan hierdoor lopen. Wanneer iemand in een zorgorganisatie woont wordt deze vaak 24 uur per dag gemonitord of soms is zelfs een gesloten afdeling noodzakelijk. Lees verder